Vrijheid in je lichaam

Vrijheid in je lichaam; Ik zat niet lekker in mijn vel en dat is een understatement. Al een half jaar kampte ik met hevige hoofdpijnen en oogmigraine. Ik geef toe dat er ergere dingen op de wereld zijn, maar voor mij was deze periode vreselijk. Ik voelde mezelf langzaam richting de afgrond gaan, ik blokkeerde volledig en ik kreeg steeds minder vat op mezelf. Het was afschuwelijk en ik bleef maar zoeken naar dé oplossing.

Ik werkte in de ICT waarbij ik lange dagen maakte en meer communiceerde met mijn pc dan met mensen. Ik wist dat dit niet mijn plek was, ik werd er letterlijk en figuurlijk ziek van. Toch kon ik er maar niet achterkomen welke weg ik wél moest gaan. Het voelde alsof ik vastgemetseld zat in
een blok beton waar ik niet uit kon komen. En toen was daar mijn goede vriend Kees, mijn redding. Hij inspireerde me met zijn succesverhaal over de opleiding tot Body Stress Release practitioner in Zuid-Afrika. Ineens voelde ik aan alles dat dit was wat ik zocht. Dit kwam namelijk niet voor niets op mijn pad, daar geloof ik heilig in. Ik onderging 10 behandelingen bij Kees en was daarna van mijn hoofdpijn, oogmigraine en rugpijn af. Wonderlijk en tegelijk heel natuurlijk, alsof het zo moest zijn. Inmiddels ben ik terug uit Zuid-Afrika en ben gediplomeerd practitioner en help ik als echt mensen-mens andere mensen richting een gezonder
leven. Dit geeft mij zoveel voldoening, het is prachtig om te doen.

Bij een Body Stress Release-behandeling werk ik tijdens de eerste behandeling vanaf de basis, namelijk vanaf het stuitje tot aan de nekwervel. In de daarop  volgende behandelingen kijk ik naar de overige plekken van het  lichaam, afhankelijk van waar er klachten zijn. Met mijn handen geef ik een lichte druk op verschillende plaatsen en daarmee activeer ik het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Ik geef impulsen aan het lichaam en zoek de diepere spierspanningen op. Het lichaam gaat dan verder om de spanning op de spieren los te laten en afvalstoffen op te ruimen en daarmee de stress te verminderen. Het is een relatief simpele, maar effectieve methode. Afhankelijk van je klachten heb je tussen de 3 en 10 behandelingen nodig.

Overstromen

Ik heb een 22-jarige cliënt die wel 4 a 5 per maand migraineaanvallen heeft en niet anders kan dan stilliggen in een donkere kamer met een teiltje naast zijn bed.
Als ik hem behandel, voel ik de intense spierspanning over zijn hele lichaam. Deze jongen wordt continu overspoeld door stress en het is voor hem lastig te functioneren in zijn leven. Dankzij mijn behandelingen zie ik hem langzaam opknappen en dat gun ik hem zo.

Prestatiedruk

Ook behandelde ik een 9-jarig jongetje dat heel onrustig en hyperactief was. Na een aantal behandelingen ging hij beter functioneren op school en kwam hij stabieler over. Nu komt hij nog 1 keer in de 6 tot 8 weken terug voor een ‘APK’. Stress ontstaat vaak bij kinderen door de toenemende prestatiedruk op school en in de maatschappij. Het geeft dan zoveel voldoening om te zien dat zo’n jongen weer lekkerder in zijn vel zit.