Over mij

Het was op een druilige koude zondagmorgen in januari dat ik bij vriendin Ingrid in de auto stapte om te gaan sporten. We reden weg en ik zei: Ik voel dat 2015 voor mij een bijzonder jaar gaat worden. 2015 gaat het jaar van de verandering worden. Ik liep toen al een half jaar lang met hoofdpijnklachten en oogmigraine en zat niet goed in mijn vel. Er ontwikkelde zich burn-outachtige klachten in hoofd en lijf. Ik blokkeerde aan alle kanten en er moest dus iets veranderen. Maar hoe en wat?

Ik liep al jaren met plannen rond om uit de ICT te stappen. Ik hoorde daar niet thuis. Ben veel meer een mensen-mens dan een man van de bits en de bytes, dus een ommezwaai zou helemaal geen raar idee zijn.

En daar was mijn vriend Kees. Kees kende ik al vanaf mijn allereerste echte baantje in Amsterdam en we hebben altijd contact gehouden. Kees vertelde mij tijdens één van onze sauna-avonden over zijn switch en zijn opleiding. Vijf maanden studeren in Zuid-Afrika en terugkomen als een ander mens en met een diploma op zak om als Body Stress Release practioner aan het werk te kunnen. Het klonk als muziek in mijn oren… Zou dat ook iets voor mij kunnen zijn? Ik zag ineens een onwaarschijnlijk mooi licht in de tunnel. Kees vertelde razend enthousiast over zijn nieuwe praktijk in Amsterdam en wat voor een prachtige nieuwe invulling hij had gekregen als Body Stress Release beoefenaar. Het gaf Kees een ongelofelijke voldoening om mensen te helpen met deze prachtige techniek.

Ik heb meteen een afspraak gemaakt en heb in totaal zo’n 10 behandelingen gehad. Niet alleen verdwenen mijn hoofdpijnen, maar ook mijn oog-migraine en mijn lage rugpijn verdween. Ik was overtuigd!

En nu bijna twee jaar later heb ik het ook volbracht en heb nu ook mijn eigen praktijk Body Stress Release West-Friesland in Midwoud. Ik ben ongelofelijk trots dat ik de keuze heb gemaakt om te durven veranderen. Dit ligt zoveel meer bij mijn persoonlijkheid en ik vind het zo mooi dat ik mensen nu op weg kan helpen naar een gezonder leven, vrij van stress en lichaamsspanning.