Haal de spanning uit je lijf – Body Stress Relief

Pijn en ongemak zijn een signaal van jouw lichaam dat er iets aan de hand is. Pas als je naar deze signalen gaat luisteren, kun je er iets aan veranderen. Dagelijks krijg je een bepaalde hoeveelheid spanning te verwerken. Heb je je weleens afgevraagd wat dit zou kunnen zijn?

Wanneer je een veeleisende baan hebt, een emotioneel zware tijd doormaakt, of wanneer je onlangs een operatie of ongeluk hebt gehad, beschermt je lichaam zich door spierspanning vast te zetten. Body stress, oftewel vast- gezette spierspanning, ontstaat door overbelasting.
Door deze body stress herstel je langzamer; je voelt je moe of stijf, na langere tijd kun je ook (pijn)klachten ervaren.

Verkrampte spieren

De verkrampte spieren drukken op de zenuwbanen, waardoor de communicatie van en naar de hersenen
niet optimaal meer verloopt. Deze verstoring beïnvloedt lichaamsfuncties negatief en veroorzaakt allerlei lichame-lijke klachten. BSR, ‘Body Stress Release’, is een milde en effectieve methode die het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam activeert.

Hoe werkt een behandeling?

BSR is een behandeltechniek waarbij gekeken wordt naar de gehele persoon. De voorgeschiedenis is net zo belang-rijk als de klachten. De release bestaat uit het geven van kleine, lichte pulsen met de vingers, op de juiste plaats en in de juiste richting. Het lichaam kan hierdoor de spanning laag voor laag loslaten. Het aantal behandelingen is sterk afhankelijk van klachten en de persoon. Bij recente
Body Stress of een acuut probleem zal het proces van loslaten snel verlopen. Als klachten al langer bestaan, duurt de behandeling ook langer. Bij kinderen is het proces vaak veel korter.

‘Het mooie is dat BSR mensen weer vertrouwen kan geven in hun lichaam. Ze zien dat ze niet hoeven te leven met pijn of ongemak. Herstel is echt vaak mogelijk!’, aldus Henk Avis van Body Stress Release West-Friesland.

Hij zit duidelijk lekkerder in zijn vel!

‘Onze zoon had vaak last van een gespannen lijfje, kon zich slecht concentreren op school, en was bij vlagen druk. We hadden diverse onder-zoeken laten doen via pedagogen, maar daar kwam niets verontrustends uit. Uiteindelijk zijn we zelf rond gaan kijken op het internet. Mijn man stuitte toen op Body Stress Release. Vanaf de eerste behandeling die mijn zoon heeft gehad bij Henk van Body Stress Release West-Friesland communiceert hij veel beter en speelt hij beter samen met andere kinderen. Hij had pijnklachten in zijn rug die zijn verdwenen, en de pijn in zijn nek nagenoeg ook. Hij zit duidelijk lekkerder in zijn vel! We gaan nog wel elke zes weken heen, omdat we ervan overtuigd zijn dat er nog meer verbetering in zit!’ Ouders van Sem (7)

Bij welke klachten kan BSR onder andere helpen?

 

Body Stress Release West-Friesland
Henk Avis • Korteling 1, 1679 WH Midwoud 06-22797813 • www.bodystressreleasewf.nl